De makelaar & de notaris

De rol van de makelaar
Als iemand zijn woning wil verkopen, kan hij een makelaar inschakelen om de verkoop van A tot Z te verzorgen. Een klant die wil verhuizen, kan de makelaar een zoekopdracht geven. De makelaar gaat dan op zoek, in zijn eigen bestanden en die van collega’s, naar geschikte woningen voor zijn klant. De makelaar leidt zijn klant of belangstellenden rond in panden. Als het tot een transactie komt, verzorgt de makelaar de onderhandeling, contracten en andere formaliteiten. Verder worden makelaars ingeschakeld voor taxaties; het bepalen van de waarde van een woning voor o.a. de fiscus, de hypotheekverstrekking en opstalverzekering.

Op zoek naar een geschikte makelaar?
Alpha Hypotheken werkt samen met diverse makelaars in de regio. Raadpleeg uw Alpha adviseur als u op zoek bent naar een geschikte makelaar voor de verkoop van uw woning, aankoopbegeleiding of het uitvoeren van een taxatie.

De rol van de notaris
Bij het afsluiten van een hypotheek of het kopen van een huis moet u naar de notaris om de afspraken vast te laten leggen. De notaris maakt de leveringsakte en/of de hypotheekakte en laat deze in zijn aanwezigheid ondertekenen. Daarna zorgt hij voor inschrijving van deze akten in de openbare registers. De notaris wikkelt ook het financiële deel van de transactie af. De notaris zorgt ervoor dat de hele transactie naar behoren verloopt.