Besparen op maandlasten

Oversluiten
Is de hypotheekrente op dit moment veel lager dan de rente die u voor uw huidige hypotheek betaalt? Dan kunt u door het oversluiten van uw hypotheek veelal een aanzienlijk bedrag besparen. Bij Alpha Hypotheken kunt u een vergelijkende berekening laten maken waarbij ook de kosten van oversluiten inzichtelijk worden.

Wanneer oversluiten?
Het beste moment om een hypotheek over te sluiten, is aan het einde van een rentevaste periode. U betaalt dan (bijna) geen boete. Sluit u tussentijds over dan betaalt u veelal een boete. Verandert u van hypotheekverstrekker dan komen daar in de meeste gevallen, taxatiekosten, notariskosten en bemiddelingskosten bij. Ondanks deze extra kosten kan tussentijds oversluiten toch interessant zijn.

Rust creëren door langere rentevaste periode
Naast een lagere maandlast, kunt u ook op een andere manier van oversluiten profiteren. In bepaalde gevallen kunt u uw oude hypotheek oversluiten tegen gelijkwaardige rente en voorwaarden, maar met een langere rentevaste periode. Hierdoor krijgt u zekerheid van vaste maandlasten op lange termijn!

Méér weten?
Laat uw Alpha adviseur een gratis berekening maken. U weet direct wat in uw specifieke situatie de kosten en opbrengsten van oversluiten zijn. Maak direct een afspraak, bel tijdens kantooruren 0172 446180 of verstuur het contactformulier.