Nieuwbouw woning

Nieuwbouw heeft een belangrijk voordeel ten opzichte van bestaande bouw. Bij nieuwbouw wordt vrij op naam gekocht, daarmee bespaart u overdrachtsbelasting (totaal 2% over de koopsom), makelaarskosten, taxatiekosten en kosten van de transportakte. Een nadeel van nieuwbouw is dat er een periode zit tussen het moment dat u een hypotheek nodig heeft en de definitieve overdracht van de woning. U heeft dus al een hypotheek en betaalt al rente terwijl de woning nog in aanbouw is.

Bouwdepot
Om te beginnen, zal in ieder geval de prijs van de grond betaald moeten worden. Daarnaast wordt het bedrag voor de bouw van de woning in een bouwdepot geplaatst. Steeds als er vervolgens een bepaalde fase is afgerond, wordt een deel van het depotbedrag overgemaakt aan de verkopende partij. U ontvangt over het resterende bedrag in het bouwdepot een creditrente, die over het algemeen gelijk is aan de te betalen hypotheekrente.

Kosten aankoop nieuwbouw woning
Kijk op de pagina wat zijn de kosten om de kosten rondom de aankoop van een nieuwbouw woning te bepalen.

Speciale nieuwbouwrente
Diverse geldgevers hanteren speciale projectrentes voor nieuwbouw woningen. De adviseurs van Alpha Hypotheken kunnen voor u het specifieke aanbod inzichtelijk maken.

Méér weten?
Heeft u een nieuwbouw woning op het oog en wilt u weten wat de mogelijkheden én consequenties zijn? Maak direct een afspraak met Alpha Hypotheken voor een gratis advies. Bel tijdens kantooruren 0172 446180 of verstuur het contactformulier.