Een volgende woning kopen

Op naar de volgende woning!
Er zijn diverse beweegredenen om naar een andere woning te verhuizen. Misschien is er sprake van gezinsuitbreiding of gaan de kinderen juist de deur uit. Misschien wilde u altijd al een vrijstaand huis hebben of wilt u dichter bij uw werk wonen. Voordat u op zoek gaat naar een huis dat beter bij u past, moet u wel weten hoeveel geld u kunt én wilt lenen. Vervolgens moet u kijken of het mogelijk is om uw huidige hypotheek mee te verhuizen. U moet ook bepalen wat u met de eventuele overwaarde/het verlies van uw oude woning gaat doen. En hoe gaat u de overgangsperiode tussen de oude en nieuwe woning financieel overbruggen?

Hypotheek meeverhuizen
In veel gevallen is het mogelijk om uw lopende hypotheek mee te verhuizen. Of dat verstandig is hangt vooral af van het nieuwe hypotheekaanbod op dat moment. De Alpha adviseur kijkt eerst naar de condities van uw lopende hypotheek en toetst deze aan het actuele hypotheekaanbod. Op basis van deze vergelijking kunt u een afgewogen keuze maken.

Overwaarde
Als de waarde van uw huis hoger is dan de lopende hypotheek, heeft u ‘overwaarde’ op uw woning. Deze overwaarde vormt een vermogen dat u op verschillende manieren kunt gebruiken. Als u uw overwaarde bij de aankoop van een nieuwe woning wilt benutten, krijgt u met de bijleenregeling te maken. Met de bijleenregeling probeert de fiscus te bereiken dat deze overwaarde ook daadwerkelijk wordt gebruikt voor de financiering van het nieuwe huis. Advies van een hypotheekadviseur is hierbij absolute noodzaak! Lees meer over de bijleenregeling op de pagina: belastingen & de fiscus.

Verlies oude woning.
Conform de Gedragscode hypothecaire financieringen mag een restschuld worden meegefinancierd bij verkoop.
Echter, ieder geldgever mag hiervan afwijken en hanteert hiervoor andere regels. Vraag ernaar bij uw Alpha adviseur.

Overbruggingshypotheek
Als de overdracht van uw nieuwe woning plaatsvindt voordat u uw oude huis heeft verkocht, zit u tijdelijk met dubbele woonlasten. Een overbruggingshypotheek kan dan uitkomst bieden. Vraag ernaar bij uw alpha adviseur.

Méér weten?
Maak een afspraak met Alpha Hypotheken. Bel tijdens kantooruren 0172 446180 of verstuur het contactformulier.