Verbouwing financieren

Ten eerste is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen de kosten van de verbouwing en de (beoogde) waardestijging van uw woning. Vervolgens moet u kijken hoe u de verbouwing gaat betalen. Gaat u hiervoor uw eigen geld opofferen? Meestal is het slimmer om uw verbouwing te financieren met een tweede hypotheek. Een groot voordeel is dat de rente die u hierover betaalt, aftrekbaar is voor de belasting. Raadpleeg uw Alpha adviseur voor een berekening op basis van uw specifieke situatie. Voor een 2e hypotheek na 1 Januari 2013 is volledige aflossing op basis van annuïtair of lineaire aflossing verplicht, indien u in aanmerking wil komen voor fiscale aftrek.

In de meeste gevallen wordt een verbouwing via een tweede hypotheek gefinancierd. Maar we kijken ook of het voor u interessant is om uw huidige hypotheek en de financiering van uw verbouwing in één nieuwe hypotheek te combineren. In sommige gevallen kunt u de verbouwing realiseren zonder stijging van uw huidige maandlasten!

Méér weten?
Voor een vrijblijvende berekening kunt u contact opnemen met uw Alpha adviseur. Bel tijdens kantooruren 0172 446180 of verstuur het contactformulier.