Hypotheekrente en rentevaste periode

Hypotheekrente
De hoogte van de rente is een belangrijk onderdeel van uw hypotheek. Er bestaan veel rentevarianten. Maar uw maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bij de meeste hypotheekvormen bestaan de maandelijkse lasten uit rente en een premie voor de aflossing. Een hypotheek met een lage rente en een hoge premie kan per saldo duurder zijn, dan een hypotheek met een wat hogere rente en een voordeligere premie. En in de meeste gevallen is de rente ook fiscaal aftrekbaar. Bovendien zijn de voorwaarden en de flexibiliteit van een hypotheek minstens zo belangrijk. Kijk dus wat verder dan alleen de rente als u voor een hypotheek kiest.

Rentevaste periode
De rentevaste periode is de periode waarin de rente vast staat. U maakt hierover afspraken met de geldgever. Hoe langer de rentevaste periode, hoe hoger doorgaans de rente is. De afweging is, of u kiest voor zo laag mogelijke lasten (korte rentevaste periode) óf zekerheid op lange termijn (lange rentevaste periode).

Balans vinden
Uw Alpha adviseur zorgt voor een goede balans tussen rente, rentevaste periode, voorwaarden en flexibiliteit. Bel tijdens kantooruren 0172 446180 of verstuur het contactformulier en maak een afspraak.