Verbouwing financieren

Ten eerste is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen de kosten van de verbouwing en de (beoogde) waardestijging van uw woning. Vervolgens moet u kijken hoe u de verbouwing gaat betalen. Gaat u hiervoor uw eigen geld opofferen? Meestal is het slimmer om uw verbouwing te financieren met een tweede hypotheek. Een groot voordeel is dat de rente die u hierover betaalt, aftrekbaar is voor de belasting. Raadpleeg uw Alpha adviseur voor een berekening op basis van uw specifieke situatie. Voor een 2e hypotheek na 1 Januari 2013 is volledige aflossing op basis van annuïtair of lineaire aflossing verplicht.

In de meeste gevallen wordt een verbouwing via een tweede hypotheek gefinancierd. Maar we kijken ook of het voor u interessant is om uw huidige hypotheek en de financiering van uw verbouwing in één nieuwe hypotheek te combineren. In sommige gevallen kunt u de verbouwing realiseren zonder stijging van uw huidige maandlasten!

Méér weten?
Voor een vrijblijvende berekening kunt u contact opnemen met uw Alpha adviseur. Bel tijdens kantooruren 0172 446180 of verstuur het contactformulier.